part-logo

Как да изберем подходящата Термопомпа за нас?

Термопомпата е термодинамична машина, която трансформира топлината от въздуха (или земната повърност) посредством компресор, за да охлажда или отоплява дома и да произвежда гореща вода. Термопомпите на Атлантик могат да намалят до 80% от сметката за тока и да намалят вредните емисии на CO2.

1

Вътрешният модул на термопомпи Atlantic е с патентован коаксиален топлообменник.

2

Оборудвани са с интелигентен инверторен контрол на компресора, което позволява оптимизиране на неговата работа в зависимост от параметрите на работната среда.

3

Имат висок Коефициент на полезно действие ( COP). Могат да се използват за охлаждане през лятото.

4

Здрави са, имат много дълъг експлоатационен живот и няма да се налага да подменяте системата или да добавяте допълнителни уреди към нея.

Когато избирате термопомпа не трябва да импровизирате!

Като се има предвид широката гама от системи и параметри, с които трябва да се съобразите и да вземете под внимание, професионалният съвет би бил изключително полезен, за да избегнете грешки.

Изборът на термопомпа е сложен процес

Многобройните модели имат много специфични конфигурации. Например, има разлика в избора на термопомпа за новопостроено и добре изолирано жилище или ако се избира за подмяна на съществуваща системата.

Много важно е да се оценят потребностите

За какво ще използвате системата? За отопление, за производство на битова гореща вода или за охлаждане през лятото. Трябва да се има предвид, че икономията, която ще получите от термопомпата ще бъде много по-голяма ако я използвате през зимата и лятото и подмените изцяло неефективните стари уреди в домът си.

Ако все пак вече имате изградена система то е много важно да вземете предвид видът на отоплителни уреди: радиатори, подово отопление, конвектори, климатици. Това са няколко важни параметри, които трябва да се отчетат, за да се постигне точно оразмеряване на инсталацията.

Добре е да знаете: ако обема на инсталация се надвиши

Многобройните модели имат много специфични конфигурации. Например, има разлика в избора на термопомпа за новопостроено и добре изолирано жилище или ако се избира за подмяна на съществуваща системата.

на термопомпите

Термопомпите имат няколко предимства в сравнение с конвенционалните системи за отопление и са се превърнали в най-икономичните и ефективните системи за отопление и охлаждане, както за нови жилища, така и за подмяна на стара съществуващата система.

  • Имат значително по-нисък разход на енергия с до 80%.
  • Не замърсяват атмосферата.
  • Имат компактни размери, при тях не се изисква съхранение на гориво и не се налага изграждане на комин.
  • Не изискват време за обслужване и нямат скъпа поддръжка.
  • Същата инсталация се използва и за охлаждане през лятото.
  • Тъй като използвате електроенергия – заплащате само вашата консумация – след като сте я употребили. Не се плаща предварително, както при повечето твърди горива и общи енергийни източници.
part-logo

Защо термопомпи Atlantic?

Основните предимства на термопомпи Atlantic е патентованият коаксиален топлообменник с уникална технология. Той е вграден в 16 литров буферен съд, което гарантира висока надеждност, дългосрочна ефективност и предлага много предимства:

Има голяма гама от продукти, които достигат капацитет до 3400л / ч.

Редуцира свободното отделяне на генерираната топлина в атмосферата благодарение на добрата изолация.

Не изисква допълнителна защита на топлообменника против замръзване

Работата на термопомпата не се повлиява от промени при загряването на БГВ. Поради инверторната си система, освен че се загрява водата, се пести и ел. енергия.

Не задържа мръсотии и не изисква специален воден филтър

Вътрешността на резервоара е от неръждаема стомана, която не корозира. Има допълнителен електрически нагревател, които може лесно да се слага и маха по всяко време.

Лесно се комбинира със съществуващите системи за отопление (газов котел, бойлер и др.)

Няма нужда да се монтира допълнителен буферен съд, който увеличава разходите и намалява общата ефективност.

Термопомпите Atlantic имат инверторно управление, което адаптира захранването в зависимост от външната температура с цел да осигури точното количество енергия за постоянно и икономично отопление. По този начин помпата може да работи като инвертор почти през всички сезони и така се постигат много висока годишна ефективност (SCOP) и следователно големи икономии на енергия в сравнение с традиционните системи на нафта или газ.

part-logo

Как работят термопомпите Atlantic?

Образа на хладилник често се използва, за да се опише една термопомпа. На практика термопомпите са идентични с хладилните машини, но съществената разлика тук е, че получената топлинна енергия се оползотворява, а не се изхвърля.

process

Посредством извличане на енергия (измервана в калории), намираща се във въздуха, почвата или водата. Подгретият и изпарен фреон от топлообменника, постъпва в газообразно състояние в компресора. Налягането му се повишава и температурата се покачва, след това преминава през топлообменника за БГВ, като отдава част от температурата си и продължава към кондензатора. Там отдава температурата си на охладения въздух от помещението, подгрява го и се втечнява. След това преминава през ТРВ-то и отива в топлообменника (изпарителя), където се изпарява и отнема от водата топлина.

Запомнете: с 1 кВтч електроенергия, термо-помпата произвежда от 3 до 5 кВтч безплатно.

Колкото е по-голям COP (Коефициент на полезно действие), толкова по-ефективна е термопомпата. Това е един от най-важните критерии, които трябва да запомните при избора на термопомпа. Нашият съвет: фокусирайте се върху средния годишен COP, това е показателят, който взема предвид годишните метеорологични условия.

Оценете вашите потребности правилно!

Прочети още

софтуер за селекция на термопомпи

Нашите инженери ще изготвят за вас безплатен проект с разчети. Уникална услуга, която ви предлага изцяло персонален проект и професионален съвет, за да направите правилният избор на термопомпа за вашия дом. След използване на специализирана компютърна програма на Atlantic "Proji-Pack", за вас ще се изчисли и ще ви се представи идеен проект на вашата термо помпена система. На хартия или електронен носител, Вие ще видите ясно ползите, които получавате, като изберете термопомпа Atlantic. Моля обърнете се към най-близкият дистрибутор до вас.

към дистрибуторите